31 gün çeken aylarda işçinin maaşı kaç gün üzerinden ödenir?
Bilindiği üzere bazı aylar 30 gün, bazıları ise 31 gündür. Bu durumda işçinin maaşı iş sözleşmesinde günlük olarak belirlenmişse 31 gün üzerinden, aylık olarak belirlenmişse 30 gün üzerinden hesaplanır.
31 çeken aylarda asgari ücret ne kadar 2024?
01.01.2024 – 31.12.2024 tarihleri arasında uygulanacak günlük brüt asgari ücret 666,75 TL, aylık brüt asgari ücret ise 20 TL’dir.
31 çeken aylarda 1 gün işe gelmeme maaştan kesilir mi?
31 günlük bir ayda bir iş günü çalışanın maaşından ücret kesintisi yapılabilir mi? Sigortalı çalışanın ücreti sabit/aylık olarak belirlenmişse, sağlık raporu gün sayısına bakılmaksızın çalışanın ücretinden kesinti yapılmaz.
31 çeken aylarda sigorta kaç gün yatar?
31 gün süreli aylarda 1 iş günü çalışmayan sigortalıların prim ödeme gün sayısı 31 – 1 = 30 olduğundan, örneğin ay içerisinde tam istihdamda olan sigortalılar gibi, söz konusu sigortalının prim ödeme gün sayısı sisteme 30 olarak girilmektedir.
31 çeken aylarda 2 gün ücretsiz izin kesilir mi?
SSI amaçları için, 30 iş günü eksik günler bildirilmez. Çalışan 31 günlük aylarda 1 gün hastalık iznindeyse, 1 gün ücretli izin alabilir veya normal işe ekleyebilir. Bildirim süresi 2 günse, işlem eksik bordro günü veya ücretsiz izin günü girilerek yapılabilir.
Aylık maaş kaç gün üzerinden hesaplanır?
Aylık, haftalık ve günlük maaş hesaplamaları yapılabilir. Ancak maaş hesaplamaları genellikle aylık bazda yapılır. Yani maaş, aydaki çalışma günü sayısına göre hesaplanır. Aylık maaş genellikle 30 veya 31 güne bölünerek günlük maaş miktarı belirlenir.
Maaş günlük nasıl hesaplanır?
Dolayısıyla aylık çalışma süresi 30 x 7’dir.
Asgari ücretin 3’te 1’i ne kadar 2024?
2024’te asgari ücretin 1/3’ü ne kadar? Net asgari ücretin üçte biri 5.567 TL, brüt asgari ücretin üçte biri 6.667 TL’dir.
Asgari ücretin yüzde 30’u ne kadar 2024?
Yeni stajyer maaşı 2024 yılı net asgari ücretin 1/3’ü olan 5.100,64 TL olarak güncellendi. Stajyer maaşı hesaplanırken “17.002,12 TL x 0,30 = 5.100,64 TL” formülü kullanılabilir.
1 gün işe gitmeyince 3 gün kesilir mi?
Haftada bir gün mazeretsiz olarak işe gelmeyen işçinin 2 günlük ücreti kesilir. 4857 sayılı İş Kanununun 46. maddesine göre, işçinin mazeretsiz ve idarenin izni olmadan işe gelmemesi halinde hem günlük ücreti hem de haftalık izin ücreti kesilir.
Şubatta işe gitmeyince kaç gün kesilir?
4- Çalışılmayan günlerin ücretlerinin ödenmesi: Sabit ücretle çalışan sigortalılar Şubat ayında dinlenme, idari izin vb. haklarına sahiptirler. Herhangi bir nedenle çalışamaması ve ücretinin tam ödenmesi halinde sigortalılık günleri 30 gün süreyle bildirilir.
2 gün ücretsiz izin maaştan kesilir mi?
Ücretsiz izin nedir? Ücretsiz izin, çalışan ile işveren arasındaki iş ilişkisinin geçici olarak askıya alınmasıdır. Çalışan ile işveren arasındaki iş ilişkisi sona ermez. Ücretsiz izin sırasında işveren çalışanın maaşını ödemez ve çalışan herhangi bir maaş talep etmez.
Ayın 31 günü maaşa dahil mi?
Ücretlerin günlük olarak belirlendiği sonucuna varılırsa, 31 gün olan aylarda çalışana 31 günlük ücret ödenmelidir. Çalışanın ücretinin aylık ve sabit miktarlarda belirlendiği sonucuna varılırsa, çalışanın aldığı ücret, ayın kaç gün olduğuna bakılmaksızın değişmez.
Ay 29 çekince maaş kesilir mi?
Ücret günlük veya haftalık olarak belirlenmişse, çalışana çalıştığı gün sayısına göre ödeme yapılır. Bu durumda, ay boyunca tam zamanlı çalışan çalışan, ayın 28, 29, 30 veya 31 gün sürmesine bağlı olarak farklı ücretlere hak kazanır.
Eksik gün nedeni 7 ne demek?
Ay içerisinde hiç çalışmayan ve (0) gün (0) eksik çalışma kazandığı bildirilen sigortalılar için işverenlerin “07 Nokta Kayıt” kodunun seçilmesini engelleyeceği duyuruldu. İlgili SGK duyurusuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Asgari ücret ayda kaç gün üzerinden hesaplanır?
Çalışanın saatlik ücreti ayda 30 iş günü esas alınarak hesaplanır. Haftada bir yasal ücretli tatil günü ve 45 saatlik standart haftalık çalışma süresi vardır. Haftalık çalışma süresi haftanın diğer günlerine dağıtılırsa günlük fazla mesai 7.
İşten ayrılan işçinin maaşı en geç ne zaman ödenir?
Maaşın ödenmesi: Çalışanın kalan maaşı ve varsa fazla mesai ücretleri, çalışanın işten çıkarıldığı ayın sonuna kadar ödenmelidir. Kıdem tazminatı: Çalışanın çalışma saatlerine bağlı olarak hesaplanır ve işten çıkarılma tarihinden itibaren 30 gün içinde ödenmesi gerekir.
Maaş en fazla kaç gün geç yatar?
Ücreti ödeme tarihinden itibaren 20 gün içinde ödenmeyen çalışan, mücbir sebepler hariç, iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınabilir. İlgili maddede yer alan ücret kavramı geniş yorumlanmış olup, diğer sosyal hakları mücbir sebepler hariç 20 gün içinde ödenmeyen çalışan da iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınabilir.
Şubat ayı maaşı kaç günden hesaplanır?
Şubat ayında sabit ücretli çalışma durumu Ay kaç gün sürerse sürsün, 1 ile 30 gün arasında ücret ödemesi yapılır. 2-SGK prim bildirimi 30 gün içinde yapılır. Ay içinde kaçırılan üç gün ücretten düşülmez. 4-Hastalık izni bildirimlerinde Sosyal Sigorta Kurumu tarafından ödenmeyen iki günlük ücret işveren tarafından ödenir.